Bulaşık makinenizin ömrünü 5 yıl uzatan öneri – Makine eskisinden daha iyi çalışıyor

Bulaşık makinesi, gündelik hayatın en çok kullanılan teknolojik ürünlerinin başında gelir. Hele ki ev halkı kalabalıksa ve çok sayıda bulaşık çıkıyorsa, makineye de bir o kadar iş düşer. Ancak makineler yoğun tempo ve sık kullanımdan ötürü kireç ve birikintiler tutabilir. İşte ev hanımlarının işine yarayacak öneriyi şimdi sizlerle paylaşıyoruz. Bu öneri sayesinde bulaşık makinesinin ömrünü en az 5 yıl uzatabilirsiniz.

BEYAZ SİRKE + KARBONAT İKİSİLİNİN SİHİRLİ GÜCÜ

Makinenin alt ve üst iç raflarını çıkararak içini boşaltın. Temiz bir bezle makine içini silin ve gerekirse yemek artıklarını temizleyin. Rafları yerlerine takın. Bir kaseye beyaz sirke koyun ve bu sirkeyi makinenin alt rafına yerleştirin. Makineyi kısa bir süre için sıcak su kullanarak çalıştırın. Program tamamlandığında, bir paket karbonatı makineye serpin ve tekrar kısa bir süre sıcak su ile çalıştırın. Böylece, hem sirke hem de karbonat ile yıkanmış bir makine elde etmiş olursunuz.

FİLTRESİNİ DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Onedio.com’da paylaşılan içeriğe göre, Bulaşık makinesinin ve çamaşır makinesinin filtrelerini belirli aralıklarla temizleyin. Kirli filtreler, makinenin performansını olumsuz etkileyebilir.

BULAŞIK MAKİNESİ TUZUNU SAKIN İHMAL ETMEYİN

Bulaşık makinesi tuzu, suyun içerdiği kireci süzerek ve oluşabilecek bağları engelleyerek, her zaman etkili yıkama sonuçları elde etmenizi ve makinenizin ömrünü uzatmanızı sağlar. Bu nedenle, bu özel tuzun ilgili hazneye düzenli olarak doldurulması önemlidir.

LİMON TUZUNU DENEYEBİLİRSİNİZ

Hurriyet.com.tr’de yer alan bilgiye göre, Bulaşık makinesine kimyasal tuz kullanmak yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Çünkü bulaşık makinesi tuzu adı altında kullanılan tuzlar uzun bir süre sonra bulaşık makinenize zarar verebilir. Bu nedenle limon tuzu iyi bir fikir olabilir. Ayrıca limon tuzu kireç çözücüdür.

BULAŞIKLAR NEDEN LEKELİ ÇIKAR?

Bulaşık makinesinde bulaşıkların lekeli çıkmasının birkaç nedeni olabilir. Bu durum, yetersiz durulama, kötü su kalitesi, deterjanın yetersiz kullanımı veya yanlış deterjan seçimi gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Yetersiz durulama, deterjanın tam olarak çıkarılmamasına ve bulaşıklarda kalıntı bırakılmasına neden olabilir. Su kalitesi ise kireç, mineral ve diğer katı maddelerin bulaşıklara yapışmasına ve lekelere sebep olabilir. Ayrıca, deterjanın yeterince etkili olmaması veya yanlış kullanılması da lekeli bulaşıklara neden olabilir. Bu sorunları çözmek için, bulaşık makinesinin düzenli olarak temizlenmesi, doğru deterjanın ve durulama maddesinin kullanılması önemlidir.

Kaynak: Onedio.com, Hurriyet.com.tr
Derleme: Teknolojioku.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x