Apple AirPlay sisteminde güvenlik açığı, tehlike sürüyor!




Apple’ın AirPlay protokolünde ve yazılım geliştirme kitinde bulunan ve ağdaki diğer cihazlara bulaşmak için bir dizi güvenlik açığı taşıyan bir giriş noktası tespit edildi. Son birkaç ay içinde Apple yayınladığı güvenlik güncellemeleriyle bu açıkları kapatmış olsa da, üçüncü parti cihazlar hala savunmasız olduğu belirtiliyor.

Herkese açık WiFi ağlarına bağlanırken dikkat!

Airborne adı verilen AirPlay güvenlik açığı, saldırganların AirPlay’i destekleyen cihazların kontrolünü ele geçirerek, enfekte cihazın bağlı olduğu diğer yerel cihazlara kötü amaçlı yazılım bulaştırmasına olanak tanıyor. Ancak saldırganın hedeflediği kurbanla aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor.

Oligo’daki araştırmacılar, AirPlay açığının casusluk, fidye yazılımı, tedarik zinciri saldırıları ve benzeri karmaşık saldırılara yol açabileceğini belirtiyor. Bu güvenlik açığı, Uzaktan Kod Yürütme, kullanıcı etkileşimi atlama, Hizmet Reddi saldırıları, Aracı Saldırılar gibi çeşitli olası saldırı vektörleri için kullanılabiliyor.

AirPlay’i herkese açık olarak ayarlamayın!

Apple’ın, güvenlik açıklarını tespit edip gidermek için Oligo ile işbirliği yaptığı bildiriliyor. Oligo, 23 farklı güvenlik açığı tespit etmiş ve Apple bu açıkları kapatmış. Apple ayrıca, üçüncü taraf üreticiler için AirPlay SDK’sı için düzeltmeler sağlamış. Bu nedenle, Apple cihaz kullanıcılarının yazılımlarını güncellemesi şiddetle tavsiye edilirken, AirPlay destekli diğer cihazların hala savunmasız olabileceği vurgulanıyor. Dolayısıyla AirPlay’i tüm kullanıcılara açık şekilde ayarlamamak önem taşıyor.

Related Posts

Okul Sporları Türkiye Okçuluk Şampiyonası Sivas’ta başladı

Okul Sporları Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Okçuluk Şampiyonası, Sivas’ta başladı. Yarın sona erecek şampiyonada, dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

Meta yapay zekaya yatırım yapmaya devam ediyor! Bu sefer 14 milyar dolar

Meta yapay zeka yatırımlarına şirketlerle devam ediyor. Meta, Scale AI adlı şirketin yarısına 14,3 milyar dolar yatırım yaptı.

Bu bilgisayar insan beyninden yapıldı: Canlı gibi ömrü var

İnsanlık, yapay zeka ile imtihanının henüz başlarındayken; dünyanın diğer tarafında çığır açan bir yeniliğe imza atıldı. Avustralya merkezli Cortical Labs şirketi, insan beyin hücrelerinden geliştirilen dünyanın ilk biyolojik bilgisayarını satışa çıkardı.

İnternet hızında dünya rekoru: Saniyede 1 milyon GB internet hızına ulaşıldı

Mevcut veri aktarım hızları yeni teknolojileri desteklemek için yeterli değildir. Fakat yapılan yeni bir test, aynı zamanda internet hızında bir dünya rekorunu getirdi. İşte akıllara durgunluk veren bir çözüm.

Iphone 17 yeni kamera tasarımı ile dikkat çekti

Iphone 17 yeni kamera tasarımı ile dikkat çekti

En Yenilikçi Oynanış Ödülü alan ‘Curve Animasyon’: Dört ayda yaptığımız oyunla büyük fark atarak kazandık

Curve Animasyon ekibi, geliştirdikleri Liar’s Bar oyunuyla, Steam Ödülü alan ilk Türk ekip oldu