Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Genital Hijyeni Kolaylaştıran Sünnet

Sünnet; penisin uç kısmını çevreleyen derinin cerrahi olarak çıkarılmasına dayanmaktadır. Her yaşta yapılabilecek olan bu işlem, çocukların psikolojik ve fizyolojik gelişimini etkileyen bir faktördür. Yenidoğan dönemi, sünnet için ideal bir zamandır çünkü bilinç gelişimi henüz başlamamıştır ve yara iyileşmesi hızlıdır. Sünnet, dini nedenlerin yanı sıra genital hijyeni kolaylaştırma, idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltma, HIV gibi enfeksiyonlara karşı koruma ve penis kanseri riskini düşürme gibi sağlık faydaları da bulunmaktadır.

Yenidoğan Sünneti Kimler İçin Uygundur?

Birçok aile, sünneti doğumdan hemen sonra yaptırmayı tercih etmektedir. Ancak bu karar verilirken bebeğin adaptasyon sürecinin tamamlanmış olması, genel sağlık durumunun iyi olması ve yenidoğan sarılığı gibi geçici durumların ortadan kalkmış olması önemlidir.

Yenidoğan Sünneti Nasıl Yapılır?

Sünnet işlemi, uzmanlar tarafından steril ortamlarda ve uygun cerrahi koşullar altında gerçekleştirilmelidir. Sünnet için farklı yöntemler bulunmaktadır. Özellikle “Alis Klemp” adı verilen klipsli yöntem, dikiş atılmadan yapılan bir işlemdir ve bebekler için daha konforlu bir iyileşme süreci sağlar. İşlem sonrasında ise doktorun tavsiyeleri doğrultusunda sağlıklı bir bakım süreci uygulanmalıdır.

  • Doktorunuzun önerdiği kremi düzenli olarak kullanın.
  • Klips çıkarıldıktan sonra bir hafta daha krem kullanmaya devam edin.
  • Klipsin erken düşmesi veya kanama durumunda hemen doktora başvurun.
  • Kabuklanmalar genellikle 7 gün içinde dökülür. Bu süreçte yapışıklık oluşmaması için dikkatli bir şekilde masaj yapın.
  • Bebeğinizin sünnet sonrası kontrollerini aksatmayın.

Related Posts

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar

Dr. Jale Demir, hastanın diş beyazlatma nedenin biri de sigarayı bırakmak için motivasyon kazanma isteği olduğunu vurgulayarak, diş beyazlatmanın sadece estetik görünüş değil, bir tedavi olarak bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir